τεχνικη

τεχνικη

Ο ασθενής εξετάζεται από το γιατρό, ο οποίος αρχικά ελέγχει την κατάσταση της υγείας του, με τις κλινικές εξετάσεις που απαιτούνται από τη θεραπευτική αγωγή Diet Tube (γενική αίματος, άζωτο ουρίας αίματος, ουρικό οξύ, κρεατινίνη, ηλεκτρολύτες, τρανσαμινάσες, ΗΚΓ) για να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν αντενδείξεις σε αυτή τη θεραπεία. Η θεραπεία δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις νεφρικής ανεπάρκειας, κύησης και σε ασθενείς κάτω των 14 ετών.

Άλλες ιατρικές περιπτώσεις που απαιτούν φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να αξιολογηθούν κατά περίπτωση, προκειμένου να προγραμματιστούν πιθανές αναθεωρήσεις στη δοσολογία των φαρμάκων.

 Η τοποθέτηση του γαστρικού σωλήνα διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, είναι απολύτως ανώδυνη και δεν προκαλεί ενοχλητικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια ή μετά την εφαρμογή. Ο ασθενής, κάθεται σε όρθια θέση, καλείται να πιει με ένα καλαμάκι μικρές γουλιές κρύο νερό. Συντονισμένος με τις πράξεις της κατάποσης, ο γιατρός, φορώντας αποστειρωμένα γάντια, εισάγει γρήγορα το σωλήνα (τύπος Flocare 2mm) μέσω της μύτης, μέχρι να φτάσει στην κοιλότητα του στομάχου. Ένα σημάδι στο σωλήνα επιβεβαιώνει το σωστό μήκος του σωλήνα στο στομάχι.

 Στη συνέχεια τραβά τον ατρακτοειδή οδηγό-σωλήνα και εξασφαλίζει την τοποθέτηση του σωλήνα στο στομάχι, με την έγχυση αέρα μέσω μιας σύριγγας 50 ml στον ίδιο σωλήνα. Στη συνέχεια ακροάζεται με ένα στηθοσκόπιο τον ήχο του αέρα, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι σωλήνας είναι σωστά τοποθετημένος. Ένα σημάδι στο σωλήνα προειδοποιεί ότι έχει τοποθετηθεί σωστά στο στομάχι. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (μερικά λεπτά), ο ασθενής δεν θα έχει καμία αίσθηση ξένου σώματος στο λαιμό και τη μύτη.

 Ο σωλήνας τότε σταθεροποιείται στο πρόσωπο (στο ύψος των ζυγωματικών) και πίσω από τα αυτιά χρησιμοποιώντας ένα διαφανή λευκοπλάστη .Έπειτα συνδέεται με ένα δακτυλίδι σιλικόνης (type floc mobile pack Set infinity), το οποίο είναι ενωμένο με το θρεπτικό δοχείο (container type floc 1L). Η σύνδεση αυτή περνά μέσα από μια περισταλτική αντλία (Type Nutricia Infinity Flocare), η οποία «σπρώχνει το προϊόν», κατευθείαν στο στομάχι του ασθενούς μέσω του σωλήνα. Η αντλία (type Flocare infinity) και το δοχείο θα μπορούν να μεταφερθούν από τον ασθενή σε μια τσάντα-τσάντα ώμου ή σακίδιο- κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών της θεραπείας. Η έγχυση μπορεί να σταματήσει από την αντλία, αποσυνδέοντας την τοποθέτηση του σωλήνα, το περισσότερο για 2 ώρες την ημέρα για μπάνιο, ντους, κολύμπι, κ.λπ.

 Σε αυτό το σημείο μια νοσοκόμα θα εξηγήσει στον ασθενή πώς να χειρίζεται τα προϊόντα Diet Tube μόνος του: την αμινοξική σκόνη (την προετοιμασία του διαλύματος), τη σακούλα εντερικής σίτισης (το δοχείο όπου το έτοιμο διάλυμα θα χυθεί), την αντλία σίτισης (την ηλεκτρική συσκευή που από τη στιγμή που θα προγραμματιστεί θα τροφοδοτεί τη σωστή ποσότητα διαλύματος). Από αυτή τη στιγμή το σύστημα ενεργοποιείται και ξεκινά το πρόγραμμα Diet Tube. Οποιαδήποτε θεραπεία ήδη σε εξέλιξη (για καρδιακές παθήσεις, υπέρταση, ενδοκρινικές διαταραχές, κ.λπ.) μπορεί γενικά να συνεχιστεί. Πιθανές αλλαγές ή προσωρινές αναβολές θα πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνηθούν με το ιατρικό κέντρο ή τον ειδικό που έχει καθορίσει τη θεραπεία.

DietTube® is an international registered trademark and Patent Pending USA | Norms of Use of Diet Tube website