διαχειριση τροφων

διαχειριση τροφων

Η «διατροφή» του συστήματος Diet Tube είναι υπό μορφή σκόνης, πλήρως διαλυτή στο νερό, άχρωμη και άγευστη. Ανήκει στην κατηγορία των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης μαζί με το κάλιο και τις βιταμίνες. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις μειωμένης πρόσληψης τροφής, ή σε περιπτώσεις που χρειάζεται η αύξηση αυτών των θρεπτικών συστατικών.
Η «τροφή» παράγεται στο Μαϊάμι, σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ.ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ

Η ποσότητα της τροφής που θα χορηγείται καθημερινά κατά τη διάρκεια της θεραπείας Diet Tube υπολογίζεται με βάση τα ανθρωπομετρικά δεδομένα του ασθενή. Μικρές αλλαγές ενδέχεται να γίνουν σύμφωνα με τις συγκεκριμένες σωματικές δραστηριότητες -εργασία, γυμναστήριο-, αθλητισμός - του κάθε ασθενή.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται το θεωρητικό βάρος του ασθενούς και πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 1,2 (για γυναίκες) και 1,5 (για άνδρες). Ο αριθμός που προκύπτει, υποδεικνύει τα γραμμάρια πρωτεΐνης που θα πρέπει να χορηγηθούν μέσα σε διάστημα 24 ωρών. Τώρα, το διάλυμα πρέπει να προπαρασκευαστεί, με τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης, να αναμιχθεί και να τοποθετηθεί σε 2 λίτρα πόσιμου νερού.

Η έγχυση θα πρέπει να συνεχίζεται για 24 ώρες προσαρμόζοντας την αντλία στα 90 ml / ώρα.

 Εκτός από το διάλυμα του σωλήνα, ο ασθενής πρέπει να λαμβάνει καθημερινά φάρμακα για την προστασία του στομάχου (αναστολείς αντλίας πρωτονίων, όπως η λανσοπραζόλη, ομεπραζόλη, παντοπραζόλη), και πολυβιταμίνες. Επιπλέον, κάθε 2 με 3 ημέρες οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν ένα ήπιο καθαρτικό, προκειμένου να διατηρήσουν τις σωματικές τους λειτουργίες. Η αντλία μπορεί να απενεργοποιηθεί και αποσυνδεθεί μέχρι και 2 ώρες την ημέρα για μπάνιο, ντους κ.α.

Συνήθως, μέσα σε 24 με 48 ώρες από την έναρξη της θεραπείας, τα κετονοσώματα του ασθενούς αρχίζουν να αυξάνονται, και ο ασθενής μπορεί να ωφεληθεί από τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την παρούσα μεταβολική κατάσταση. Η αύξηση των κετονικών σωμάτων αποδεικνύεται με εξετάσεις ούρων που γίνονται στο σπίτι σε καθημερινή βάση από τον ασθενή (Keturah Test). Εάν, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής καταναλώσει οποιοδήποτε είδος ζάχαρης ή υδατάνθρακες, η μεταβολική αυτή κατάσταση λήγει αμέσως, με αρνητικές συνέπειες τόσο για την αίσθηση της πληρότητας όσο και για το σωματικό βάρος. Σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής χρειάζεται περίπου 24 ώρες για να επιστρέψει στην προηγούμενη μεταβολική κατάσταση.ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ

Ο γιατρός θα δώσει στον ασθενή μια εξατομικευμένη συνταγή με κατάλογο των φαρμάκων που πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά και την δοσολογία τους.

Συνήθως, η θεραπευτική αγωγή προβλέπει τη συνταγογράφηση φαρμάκων για γαστρική προστασία και ένα ήπιο καθαρτικό.

DietTube® is an international registered trademark and Patent Pending USA | Norms of Use of Diet Tube website