Ανακαλύψτε σωλήνα διατροφής

DIET TUBE

Μια θρεπτική, θεραπευτική αγωγή για τη μείωση του υπερβολικού βάρους, της παχυσαρκίας και της κυτταρίτιδας.


 "Χαρίστε μας δέκα ημέρες από τη ζωή σας."


Η θεραπευτική αγωγή DIET TUBE είναι το αποτέλεσμα προσεκτικής εξέτασης των πολυάριθμων κλινικών μελετών που διεξάγονται με διαφορετικές μεθόδους σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια σχετικά με την λεγόμενη "Κετογενική Δίαιτα" (Κετογενική Δίαιτα, βλ. βιβλιογραφία), καθώς και με τη θεραπεία της παχυσαρκίας και του τοπικού πάχους. Η κλινική εμπειρία και η μελέτη πρόσφατων έργων της Ιταλικής ιατρικής επιστήμης επέτρεψαν να τελειοποιηθεί μια θεραπευτική αγωγή για την αντιμετώπιση του υπερβολικού βάρους, της παχυσαρκίας και της κυτταρίτιδας. Η θεραπευτική αγωγή DIET TUBE αρχίζει με προσεκτική κλινική αξιολόγηση του ασθενή, πριν εκείνος ενταχθεί στη θεραπεία, και συνεχίζει με ιατρική και ψυχολογική βοήθεια κατά την περίοδο συντήρησης και κατά την περίοδο διατροφικής αγωγής.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ DIET TUBE;

Το σύστημα Diet Tube είναι μια θρεπτική, θεραπευτική αγωγή, η οποία χωρίζεται σε τρία στάδια. Η πρώτη φάση, η οποία διαρκεί μέχρι και 10 / 12 ημέρες, συνίσταται στη χρήση ενός λεπτού, διάφανου, μικρού παιδιατρικού ρινογαστρικού σωλήνα, (2 mm), μέσω του οποίου χορηγείται απευθείας στο στομάχι ένα υδατικό διάλυμα. Το διάλυμα αυτό περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα, μέταλα και βιταμίνες. Ο ρινογαστρικός σωλήνας διατηρείται για 10 ημέρες (έως 12, σε περίπτωση σοβαρής παχυσαρκίας). Μετά την απομάκρυνσή του, (στάδιο 2ο) ο ασθενής ακολουθεί μια εβδομάδα πρωτεϊνικής διατροφής -κρέας ή ψάρι- μαζί με το συμπλήρωμα Diet Tube. Στη συνέχεια, ο κύκλος ολοκληρώνεται με μια περίοδο επτά ημερών (3ο στάδιο) ισορροπημένης δίαιτας χαμηλών θερμίδων (50% υδατάνθρακες, 35% πρωτεΐνες και 15% λιπίδια).
 Η θεραπευτική αγωγή Diet Tube, κατά τη διάρκεια των 10 πρώτων ημερών, επιτρέπει την απώλεια λιπώδους μάζας, η οποία κυμαίνεται στο 7-10% του σωματικού βάρους, και ένα επιπλέον 2-3% μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες ακολουθείται μια πρωτεϊνική δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Η σπουδαία συμβολή των πρωτεϊνών (απαραίτητα αμινοξέα), και η έλλειψη υδατανθράκων, ενεργοποιεί το μηχανισμό της λιπόλυσης που οδηγεί στην απώλεια βάρους μέσω της απώλειας λίπους, διατηρώντας παράλληλα τη μυϊκή μάζα. Το πρόγραμμα Diet Tube ξεκινά με μια ακριβή ιατρική σύσκεψη και με την αξιολόγηση ορισμένων απαιτούμενων αιματολογικών εξετάσεων. Οποιαδήποτε θεραπεία ήδη σε εξέλιξη (για καρδιακές παθήσεις, υπέρταση, ενδοκρινικές διαταραχές, κλπ..) θα πρέπει γενικά να συνεχιστεί. Πιθανές αλλαγές ή προσωρινές αναβολές θα πρέπει να συμφωνηθούν με το ιατρικό κέντρο και τον ειδικό που έχει καθορίσει τη θεραπεία.
Σε περιπτώσεις σοβαρής παχυσαρκίας, που απαιτούν απώλεια βάρους 35 έως 45 κιλών, η θεραπευτική αγωγή Diet Tube μπορεί να επαναληφθεί έως 4 κύκλους. Οι περιπτώσεις αυτές απαιτούν προσεκτική παρακολούθηση της θεραπείας του ασθενούς, ο οποίος μπορεί να υποβληθεί σε ειδική, προσωπική, θεραπευτική αγωγή DIET TUBE με ιατρικούς ελέγχους (εξετάσεις αίματος, διαγνωστικοί έλεγχοι), πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του διατροφικού προγράμματος. Η θεραπεία της παχυσαρκίας, μειώνοντας τους κινδύνους πολλών ασθενειών (καρδιά, αιμοφόρα αγγεία, αναπνευστικό σύστημα, ενδοκρινικό σύστημα, μυοσκελετικό σύστημα,) οδηγεί στη βελτίωση της υγείας, της ποιότητας της ζωής και της προσωπικής εμφάνισης. Η σημαντική συμβολή των πρωτεϊνών διατηρεί το μυϊκό τόνο, βελτιώνει την ποιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, επιτρέποντας μια συνολική σμίλευση του σώματος. Η θεραπεία Diet Tube συνήθως αντενδείκνυται σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, σε εγκυμονούσες , και σε ασθενείς κάτω των 14 ετών.

DIET TUBE

Το πρώτο μέρος του προγράμματος Diet Tube (εντερική διατροφή), διαρκεί μέχρι 10 ημέρες.
Kατά τη διάρκεια της περιόδου της πρωτεϊνικής διατροφής, που δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, το σώμα θα αναγκαστεί να αντλήσει την απαραίτητη ενέργεια από την κατανάλωση του λιπώδους ιστού.
Μια συνεχής πρωτεϊνική διατροφή μέσω της αντλίας διατηρεί σταθερό το επίπεδο των κετονοσωμάτων, επιτρέποντας έτσι στα όργανα να διατηρήσουν σταθερό το επίπεδο της ινσουλίνης στο αίμα.
Αυτό δεν είναι εφικτό με άλλες πρωτεϊνικές διατροφικές μεθόδους, οι οποίες βασίζονται σε τροφές που απλά λαμβάνονται από το στόμα. Αυτό το είδος του μεταβολισμού παράγει μια πληθώρα ουσιών στο αίμα μας, που ονομάζονται κετόνες, οι οποίες, εκτός από το ότι αναστέλλουν κάθε αίσθηση πείνας, δημιουργούν και μια αίσθηση ευεξίας.
Το καθεστώς αυτό επιτρέπει στον ασθενή να ανεχτεί χωρίς καμία θυσία την περίοδο των 10 ημερών κατά την οποία, εκτός από την τροφή του σωλήνα, θα κληθεί να μην τρώει τίποτε άλλο και να πίνει μόνο νερό (σε ποσότητα 2 λίτρων την ημέρα), τσάι, τσάι από βότανα ή καφέ, χωρίς ζάχαρη. Κανένα άλλο τρόφιμο δεν επιτρέπεται.
Με αυτήν τη μέθοδο, ο ασθενής μπορεί να χάσει γρήγορα βάρος και σωματικό λίπος, σε ποσοστό που κυμαίνεται από 7 έως 10% του αρχικού σωματικού βάρους, σε μια περίοδο 10 ημερών. Η μυϊκή μάζα δε μειώνεται.

Η τοποθέτηση του γαστρικού σωλήνα διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, είναι απολύτως ανώδυνη και δεν προκαλεί ενοχλητικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια ή μετά την εφαρμογή.
Ο ασθενής, ο οποίος κάθεται σε όρθια στάση, καλείται να πίνει με καλαμάκι μικρές γουλιές κρύου νερού.
Συντονισμένος με τις πράξεις της κατάποσης, ο γιατρός, φορώντας αποστειρωμένα γάντια, εισάγει γρήγορα το σωλήνα, μέσω της μύτης, μέχρι να φτάσει στη στομαχική κοιλότητα. Ένα σημάδι στο σωλήνα επιβεβαιώνει το σωστό μήκος του σωλήνα στο στομάχι.
Στη συνέχεια τραβά τον ατρακτοειδή οδηγό-σωλήνα και εξασφαλίζει τη σωστή τοποθέτηση του σωλήνα στο στομάχι., Ένα σημάδι στο σωλήνα προειδοποιεί ότι έχει τοποθετηθεί σωστά.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (μερικά λεπτά), ο ασθενής δεν θα έχει καμία αίσθηση ξένου σώματος στο λαιμό και τη μύτη.

 Τότε ο σωλήνας σταθεροποιείται στο πρόσωπο (ζυγωματικά) και πίσω από το αυτί, χρησιμοποιώντας μία διαφανή ταινία. Έπειτα συνδέεται με ένα δαχτυλίδι σιλικόνης, το οποίο είναι ενωμένο με το θρεπτικό δοχείο. Η σύνδεση αυτή περνά μέσα από μια περισταλτική αντλία, η οποία «σπρώχνει το προϊόν», κατευθείαν στο στομάχι του ασθενούς μέσω του σωλήνα. Η αντλία και το δοχείο θα μπορούν να μεταφερθούν από τον ασθενή σε μια τσάντα-τσάντα ώμου ή σακίδιο- κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών της θεραπείας. Η έγχυση μπορεί να σταματήσει από την αντλία, αποσυνδέοντας την τοποθέτηση του σωλήνα, το περισσότερο για 2 ώρες την ημέρα για μπάνιο, ντους, κολύμπι, κ.λπ.

 Σε αυτό το σημείο μια νοσοκόμα θα εξηγήσει στον ασθενή πώς να χειρίζεται τα προϊόντα Diet Tube μόνος του: την αμινοξική σκόνη (την προετοιμασία του διαλύματος), τη σακούλα εντερικής σίτισης (το δοχείο όπου το έτοιμο διάλυμα θα χυθεί), την αντλία σίτισης (την ηλεκτρική συσκευή που από τη στιγμή που θα προγραμματιστεί θα τροφοδοτεί τη σωστή ποσότητα διαλύματος). Από αυτή τη στιγμή το σύστημα ενεργοποιείται και ξεκινά το πρόγραμμα Diet Tube. Οποιαδήποτε θεραπεία ήδη σε εξέλιξη (για καρδιακές παθήσεις, υπέρταση, ενδοκρινικές διαταραχές, κ.λπ.) μπορεί γενικά να συνεχιστεί. Πιθανές αλλαγές ή προσωρινές αναβολές θα πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνηθούν με το ιατρικό κέντρο ή τον ειδικό που έχει καθορίσει τη θεραπεία.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ DIET TUBE ΣTO ΣΠΙΤΙ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

 Η αντλία και το δοχείο, κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών της θεραπείας, θα μεταφέρονται από τον ασθενή σε μια τσάντα - είτε τσάντα ώμου είτε σακίδιο. Η έγχυση μπορεί να σταματήσει από την αντλία, αποσυνδέοντας την τοποθέτηση του σωλήνα, το περισσότερο για 2 ώρες την ημέρα για μπάνιο, ντους, κολύμπι, κ.λπ.

Η «διατροφή» του συστήματος Diet Tube είναι υπό μορφή σκόνης, πλήρως διαλυτή στο νερό, άχρωμη και άγευστη. Ανήκει στην κατηγορία των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης μαζί με το κάλιο και τις βιταμίνες. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις μειωμένης πρόσληψης τροφής, ή σε περιπτώσεις που χρειάζεται η αύξηση αυτών των θρεπτικών συστατικών.
Παράγεται στην Ιταλία, σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΟΚ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (για χώρες που είναι εκτός της Ευρωπαϊκής έδρας των ιατρικών κέντρων DIET TUBE). Δεν αποτελεί φάρμακο, αλλά συμπλήρωμα διατροφής ειδικά σχεδιασμένο για να έχει υψηλή διαλυτότητα, η οποία του επιτρέπει να περάσει μέσα από το λεπτό σωλήνα 2 χιλιοστών.

Η ποσότητα της τροφής που θα χορηγείται καθημερινά κατά τη διάρκεια της θεραπείας Diet Tube υπολογίζεται με βάση τα ανθρωπομετρικά δεδομένα του ασθενή. Μικρές αλλαγές ενδέχεται να γίνουν σύμφωνα με τις συγκεκριμένες σωματικές δραστηριότητες -εργασία, γυμναστήριο-, αθλητισμός - του κάθε ασθενή.
Τώρα, το διάλυμα πρέπει να προπαρασκευαστεί, με τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης, να αναμιχθεί και να τοποθετηθεί σε 2 λίτρα πόσιμου νερού. Η έγχυση θα πρέπει να συνεχιστεί για 24 ώρες σύμφωνα με τις παραμέτρους που έχουν οριστεί από το ιατρικό προσωπικό των κέντρων DIET TUBE, ώστε να διατηρηθούν τα επίπεδα της ινσουλίνης χαμηλά και να αυξηθεί το επίπεδο της GH.
 Εκτός από το διάλυμα του σωλήνα, ο ασθενής πρέπει να λαμβάνει καθημερινά φάρμακα για την προστασία του στομάχου (αναστολείς αντλίας πρωτονίων, όπως η λανσοπραζόλη, ομεπραζόλη, παντοπραζόλη), και πολυβιταμίνες. Επιπλέον, κάθε 2 με 3 ημέρες οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν ένα ήπιο καθαρτικό, προκειμένου να διατηρήσουν τις σωματικές τους λειτουργίες. Όλα αυτά τα φάρμακα θα συνταγογραφούνται από το γιατρό του κέντρου Diet Tube, ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ασθενή. Η αντλία μπορεί να απενεργοποιηθεί και αποσυνδεθεί μέχρι και 2 ώρες την ημέρα για μπάνιο, ντους κ.α.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ DIET TUBE;

Συνήθως, μέσα σε 24 με 48 ώρες από την έναρξη της θεραπείας, τα κετονοσώματα του ασθενούς, που παράγονται από την κατανάλωση λίπους, αρχίζουν να αυξάνονται, και ο ασθενής μπορεί να ωφεληθεί από τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την παρούσα μεταβολική κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζεται απώλεια της αίσθησης της πείνας, μια γενική αίσθηση ευεξίας, βελτίωση της διάθεσης και αυξημένη δυναμική, μαζί με μια γρήγορη και σταθερή απώλεια όχι μόνο βάρους, αλλά και πόντων από την περιφέρεια. Η αύξηση των κετονικών σωμάτων αποδεικνύεται με εξετάσεις ούρων που γίνονται στο σπίτι σε καθημερινή βάση από τον ασθενή (Keturah Test). Εάν, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής καταναλώσει οποιοδήποτε είδος ζάχαρης ή υδατάνθρακες, η μεταβολική αυτή κατάσταση λήγει αμέσως, με αρνητικές συνέπειες τόσο για την αίσθηση της πληρότητας όσο και για το σωματικό βάρος. Σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής χρειάζεται περίπου 24 ώρες για να επιστρέψει στην προηγούμενη μεταβολική κατάσταση.

 Η θεραπεία μιας παθολογικής κατάστασης, όπως είναι η παχυσαρκία οδηγεί σε βελτίωση της υγείας, μέσα από σταδιακή βελτίωση των δυσμεταβολικών ασθενειών όπως ο διαβήτης, η υπερχοληστερολαιμία, η υπερτριγλυκεριδαιμία ή άλλων ασθενειών όπως η υπέρταση και οι καρδιακές παθήσεις που σχετίζονται με αυτό, ή μέσω της βελτίωσης των συμπτωμάτων των εκφυλιστικών ασθενειών των άκρων όπως η αρθρίτιδα.
Το πρόγραμμα DIET TUBE είναι πολύ ευπροσάρμοστο ως θεραπευτική αγωγή, και επιτρέπει μια γρήγορα αντιληπτή βελτίωση στο σχήμα και τις αναλογίες του σώματος καθώς και ορατή μείωση της κυτταρίτιδας.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

 Αυτό το είδος διατροφής μπορεί να προκαλέσει σε μερικά άτομα περίσσεια του οξέος στο στομάχι, προκαλώντας έτσι συμπτώματα γαστρίτιδας (περιστασιακή καούρα), παρόλη τη συνταγογράφηση αντιόξινων φαρμάκων για προστασία. Κατά την περίοδο της θεραπευτικής αγωγής Diet Tube o ασθενής δεν προσλαμβάνει κανενός είδους ίνες και, συνεπώς, δε μένει κανένα υπόλοιπο στο έντερο. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, οπότε, σύμφωνα με τη θεραπευτική αγωγή, είναι απαραίτητη η χρήση ήπιων καθαρτικών. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας συνιστάται επίσης μια μέτρια σωματική δραστηριότητα (σύντομο περπάτημα, ελαφρά γυμναστική ..)
DietTube® is an international registered trademark and Patent Pending USA | Norms of Use of Diet Tube website